mandag den 26. november 2007

Formanden i Kenya dag 19 og 20

Med tilladelse fra formanden bringer jeg hans rejseberetning fra Kenya.


Tirsdag d. 20. november 2007

Vi var oppe ved ½ sekstiden, og så savanen vågne fra altanen, der var lave skyer og temperaturen var vel kun omkring 15 grader, skide koldt at sidde i nøgen overkrop med sin morgensmøg. Det store morgenbord - omelet med det hele, pandekager og toastbutterandjam - så afsted klokken syv mod Mzima Springs, en underjordisk kilde der springer med 93 millioner gallons frisk vand i døgnet - kilde "Lonely Planet" - det meste løber i vandledninger til Mombasa, men der er nok tilbage til at fylde et par små søer til de mange flodheste, over 50, som lever her, sammen med mindst de to store krokodiller, som vi så. Turen rundt på gåben er på ca. 1 kilometer og vi havde en bevæbnet ranger med. Resten af formiddagen kørte vi rundt i parken og så bl.andet en vulkan, med en "klippespringer", en antilopeart, i flot silhuet. Det begyndte at regne, så Julius tog taget ned og vi kørte hjemad. Da vi kom, lige nøjagtigt til samme sted som jeg så en hunleopard sidste år ( sammen med John ) kom der, vel nok 100 stk, bavianer ned ad vejen mod os, travlt beskæftiget med at fange/samle møl og flyvemyrer op fra vejen, det var det store ædegilde - når det har regnet, efter lang tids tørke, er det åbenbart tegn til disse flyvede insekter at komme frem, det gør de så i millionvis. Det tog flere minutter før vi kunne køre vidre, desværre var taget nede og der var så mange vanddråber på ruderne, så vi fik ingen billeder. Efter frokosten, klarede det lidt op og vi fik besøg, ikke på altanen, der var kun seks bysvaler, men ved vandhullet, af ni chokolade gribbe, også kaldet Marabu storke, som finkæmmede vandhullerne for mad, døde fugle og frøer. Her er utroligt mange, forskellige, fugle og nogle dør ved at flyve ind i ruder og vægge, de bliver så smidt ud til bla. marabu storkene, det giver nogle "gode" billeder. Da logden ligger i en kilometers højde over havet og flere hundrede meter over bushen, var det flot at se de ni "chokostorke" ovenfra med bushen som baggrund, da de lettede. Aftenturen gik igen til næsehorns reservatet, med håb om at se en eller flere tættere på end igår. Det skete ikke, men som et plaster på såret så vi flere Kudo antiloper, et meget sky dyr med flotte snoede horn. Vi ventede ved vandhullet, men måske fordi der stadig kom kraftige byger, kom der ikke nogle dyr for at drikke, vi så dog et par ørne der vandrede kækt afsted på jorden. Da vi kom hjem, var der dækket op til leoparden, men den kan ikke li' vand, så den kom ikke denne aften, surt show for dem der kun er her i nat!!!!!! Det blev til en "stille" aftensmøg på altanen, sammen med frøerne og regnens trommen på taget. Imorgen skal vi sove længe, vi kører ikke før klokken otte, så vi kan vel snue til ved 7tiden. Godnat.

Jeg har ved en fejl fået udeladt dag 20 i min første opdatering og pga. begrænsninger i TCM bloggen kan jeg desværre ikke tilbage datere en indlæg så det kommer til at være korrekt placeret kronologisk, så derfor kommer dag 20 her.


Onssdag d. 21. november 2007

Efter at vi forlod Nugulia Safari Logde i kraftig tåge og regn, så vi ikke "noget" levende af interesse før vi nåede "gaten" klokken ti. Ude på hovedvejen tilbage til Mombasa stod der pludselig en lille gruppe zebra'er i vejsiden, det var det tæteste vi kom på "vilde dyr" den dag - troede vi - Turen til Likoni færgen var " lige ud ad landevejen" med den, efterhånden, obligatoriske kø, denne gang dog kun på ca.tyve minutter. Vi kom først fra færgen og de første kilometre gik det fint, så var alt pludselig kaos, råbende mennesker, dyttene biler som kørte højre, venstre, her, der og allevegne i håb om at komme først - myldertidstrafikken i København minder om oliekrisen i 70'erne, for dem som kan huske den!! - bedst som vi sidder der i den 1000 grader varme vogn, er der en afrikaner af sort herkomst, der forelsker sig I gamle Gerling's kamera, hånden ind gennem vinduet, fat i ovenfor omtalte halsrem, gammel Gerling med håndledsrem - tyveknægten med halsrem med snapluk - tovtrækningskampen begyndte, efter nogle få nanosekunder - det føltes som timer, udtalte en rystet Gerling senere efter kampen, havde vi en vinder. Gamle Gerling vandt og tyveknægten stod tilbage med en ødelagt halsrem uden snapluk.Al tumulten vidste sig at være en demostration pga. af præsidentvalget senere på året. På grund af vi nu igen var forsinket, og måske lidt fustration over kaos'et, kørte Julius lige vel hurtigt resten af vejen - selv om vi sagde "pole pole" som betyder langsomt langsomt - det betød, ind til siden, vise kørekorte og modtage en fartbøde af en politimand i fuld uniform. Fartkontrol, er der altså også hernede, surt show, der røg den dagsløn ???. Aftensmad: Beuf Stroganoff, long drink/vand, lidt kortspil og så på hovedet i seng, endnu en begivenhedrig dag er til ende. La salama, good night.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.