torsdag den 8. november 2007

Formanden i Kenya dag 3

Med tilladelse fra formanden bringer jeg hans rejseberetning fra Kenya.


Søndag d. 3. november 2007

Søndag morgen, starter som sædvanlig klokken halv syv med en morgensmøg ( jeg prøver at holde op ) og lidt krydsord. Så kommer Georffry og Mr Lemon, og morgenkaffe klokken otte, idag toastbutterandjam. Klokken lidt over ti er vi klar til at tage matatuen til Ukunda, som er den nærmeste landsby hvor vi bor, det tager ca. 25 minnutter sammen med de indfødte, vi har ikke endnu kørt med andre turister. Det koster 75 ksh. - ca.7.50 krone - per vej for tre og er til stor moro fror mor Aase og gamle Gerling.

Vel ankommet til Ukunda startede vi ned af "hovedgaden", en gyde der flyder med affald, hvor der var marked - gedemarked - en masse små boder med blandt andet: herre/damefrisører, sekondhand tøj, plasticsandaler og sko, skræddere, frugtboder, små bar'er med grillet gede-kyllingkød og kasawa chips, samt bodyguardservice. Det sidste lyder måske underligt, men det rygtes hurtigt at der er hvide i byen, iløbet af 5 sekunder havde vi 5 (fem) unge mænd, som tilbød deres assistance "for free", som senere da vi satte os på en bar, ( desværre ikke den som John og jeg var på sidste år ) skulle udvikle sig til at de gerne ville sælge os alt mellem himmel og jord, samt have penge til skole, hospital, mad og øl i den rækkefølge, men da måtte vi stå fast, de fik et par smøger og vi skyndte os væk med dem i hælene, heldigvis kom der en matatu, så vi kørte hjemad - en oplevelse rigere.

Nu er det ikke sådan, at vi er de rige turister der ikke vil hjælpe, men alle der har været i den fattige del af verden, ved at den er fyldt med ( heldigvis ) en masse dejlige mennesker, men der er ( desværre ) også nogle få der "hustler" sig til livets ophold.

Da vi stod af matatuen tæt på hvor vi bor, gik vi en tur til stranden, hvor de gamle så det indiske ocean fra dets bedste side, kridhvidt fint sand, palmer og en dejlig brise, som gjorde det meget behageligt at opholde sig der, desværre kom der nogle "beachboys" i det fjerne, så vi gik hjemad, ikke flere forhandlinger den dag.

Resten af eftermiddagen stod på lidt frugt, sol - 10 minutter på hver side her til starte på - kaffe og en lille lur. Aftensmaden var en dejlig stegt pølse i "spicy sauce" med spagetti. Så den kenyanske bønne og mere kortspil - jeg fører stadig. Når klokken så bliver henad 10.30, så er man sgu ved at være træt, så er det tid at komme under dynen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.