tirsdag den 13. november 2007

Formanden i Kenya dag 7

Med tilladelse fra formanden bringer jeg hans rejseberetning fra Kenya.


Torsdag d. 8. november 2007

Idag stod alle tidligt op, vækkeren på telefonen brummede klokken 5.30, da var gamle Gerling allerede i bad og kaffen ( den dejlige bønne ) klar. Alt var pakket og klar og vi spiste toastbutterandjam kvart over seks. Klokken syv var Land Cruseren pakket og vores safari begynte. Vi satte Daniel af i Ukunda og Fred købte vand til turen på benzintanken, efter en halv times kørsel var vi klar til færgen fra Likuni til Mombasa. Der var den sædvanlige ventetid, men gamle Gerling og Mor Aase havde ikke kørt turen før i dagslys, så der var nok at kigge på. Snart var vi ude af Mombasa, på hovedvejen mod Nairobi. Det gik som smurt, fordi vejen er blevet lavet - imodsætning til sidste år, hvor den var et HUL i jorden - snart var vi fremme ved et stort souvenirsted - et andet og større sted end sidste år - hvor vi kunne tisse og det kunne mor Aase. Der blev også tid til at prutte om to små løver i "hardwood", han startede på 1500 Ksh, men det var for dyrt, så vi forlod butikken efter at han var gået ned til 1000, han kom ud efter mig, jeg fortalte ham at mor Aase kun ville betale 700, det endte dog lykkeligt vi betalte 750 Khs. og kørte mod indgangen til Tzavo East.

Fred har betalt indgangen, de to luger i taget bliver slået op, kameraer og kikkerter liger klar, vi kører og kører og kører, solen banker ned fra en klar himmel, vi spejder stående op i bilen, det skulle senere vise sig at være en dårlig ide. Fartvind i håret, ingen hat plus en sol der BANKER lodret ned i hovedet er en dårlig cocktail for gamle Gerling, ja jeg bliver da også skoldet, vi er begge blevet klippet kort! Vores arme ligner skaldyr der lige er blevet kogt. Alt ialt en dårlig kompination, viser det sig om natten. Nå, men vi så da også dyr, iflæng giraf, elefant, grant antilope, zebra, giraf antilope, impala, samt en masse fugle, som Fred kalte birds - han ved en masse om dyr, men fugle - det er birds. Da vi nærmede os frokosttid kørte vi ud af parken ved Voi gate og lidt vidre til Voi Wildlife Logde. Fred sagde at her skulle vi bo, noget skuffet over at bo udenfor parken fik vi vores værelse. Som lå 300 m fra receptionen, nu var gamle Gerling ved at koge over. Hvilken overraskelse, et dejligt stort værelse med veranda og vue ud over et vandhul hvor der var elefanter nede for at drikke.Efter en smøg på verandaen og en time under den kolde bruser gik vi til frokost. Derefter købte vi 3 safarihatte, nu var familien klar - så klar man nu er, når man ligner en kogt hummer i hovedet - til vores næste "gamedrive". Både gamle Gerling og jeg satte hatten forsigtigt på den forbrændte isse og bandt remmen under hagen.

Denne del af parken er en smule grønnere end den del vi kørte gennem før frokost, det har ikke regnet ordentligt i 2 år så alt er enten dødt eller meget vissent, det gør så også at der er langt mellem dyrene, det med tørken det har elefanterne fundet en løsning på. De kan lugte den underjordiske vandledning der løber langs vejen, så de graver et kæmpehul, ( måske 40 x 20 x 3 m ) med deres stødtænder, laver hul på vandledningen så hullet fyldes med dejligt rent drikke vand. Det kommer så også alle andre dyr tilgode. Det første hul vi kom til var fyldt med en familie elefanter i alle aldre, der drak eller brugte snablen til at smide mudder "all over" , herefter blæses der rødt støv ovenpå, derfor er Tzavo's elefanter røde, hvilket gør dem svære at se i bushen, da de ligner termitbo på afstand, nå, tilbage til det næste vandhul her var det to store "ronkedorer" altså 2 store hanelefanter på omkring de 60 år - ifølge Fred - Vi holdt stille på en afstand af ca. 40 meter, der er noget betagende ved at være så tæt på dyr, der er så store at de kan smadre en bil blot ved at læne sig op ad den, og som lugter så meget af elefant at man næsten kan smage dem. Da de havde drukket og smurt sig i mudder, valgte de heldigvis at gå væk fra vejen, så vi kunne fortsætte vores tur rundt i parken, det blev dog kun til en hjord bøfler, en sekretær ( en 1 meter høj fugl der lever af bla., slanger og mus ) der fangede et eller andet samt et par strudse. På vej ud af parken kører man gennem flere porte med lange stive ståltråde, der holder elefanterne inde i parken, men små aber, som på engelsk hedder "Vervet monkey" er ligeglade, dem var der en del af udenfor. Hjemme på logden var det tid til et bad og lidt aftensmad, men gamle Gerling var lidt " skidtmas" pga. varmen og blev hjemme, mor Aase og jeg fik lidt hurtig buffet og havde en bolle med hjem til " Der Alte" som nu, efter en lille lur, var ved bedre mod på safarilivet. Det blev ikke til den dejlige bønne denne aften, det var på - av mit - hoved i seng.

Godnat Svend-Aage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.